Anasayfa İletişim Üye Girişi Üye Kayıt

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

DOÇ. DR. ZEYNEP PEHLİVANLI AKTAŞ


1978 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk ve Orta Öğretimimi Ahmet Vefik Paşa İlkokulu ve Gelibolu Lisesi'nde, Yüksek Öğrenimini ise 1995-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde dönem altıncısı olarak tamamlamıştır.
 
2001 yılında girmiş olduğu Tıpta Uzmanlık Sınavında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalını kazanarak Ekim 2001'de göreve başlamıştır. İhtisas süresi boyunca çeşitli yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılarak Göz Hastalıkları ile ilgili çalışmalarını sunmuştur. Nisan 2006'da ihtisasını 'Endotelin-1 İskemi Modelinde Retina ve Optik Sinirde Apoptozis ve Brimonidinin Nö-roprotektif Etkisi' isimli tez çalışması ile tamamlamıştır.
 
İhtisasını tamamladıktan sonra Temmuz 2006-Aralık 2007 yılları arasında Kızılcahamam Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmetini yapmıştır. Takiben Ocak 2008-Aralık 2009 tarihleri arasında özel sektörde çalışmalarına devam etmiştir. Ocak 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Göz Hastalıkları AD'nda Öğr Grv Dr olarak göreve başlamış olup, aynı klinikte çalışmalarına devam etmektedir. 4 yıllık evlidir. Türk Oftalmoloji Derneği üyesi olup, iyi derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde İtalyanca bilmektedir.