Anasayfa İletişim Üye Girişi Üye Kayıt

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

PROF. DR. FİKRET AKATA


1959 yılında ABD'de doğan Prof. Dr. Fikret Akata ilk ve orta öğretimini TED Ankara Kolejinde 1976 yılında tamamlamıştır. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir.
 
1982-84 yılları arasında Nevşeir Derinkuyu sağlık ocağında çalışmıştır. 1984-1989 yıllarında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Araştırma görevlisi olarak çalışmış ve göz doktoru ünvanını almıştır. 1989-1990 yılları arasında Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümünde Ön Segment ve Kornea hastalıkları uzmanlığını tamamlamıştır. Türkiye'ye dönüşte Gazi Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında sırasıyla Yard. Doç., Doç. olarak görev yapmış, 1999-2000 yılları arasında Medical College of Wisconsin Göz Hastalıkları Bölümünde Ziyaretçi Profesör olarak çalışmıştır. 2000 yılında Türkiye'ye dönüşünde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Profesörlüğe yükseltilmiştir.
 
Halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında, Ön Segment ve Kornea hastalıkları biriminde çalışmaktadır. Gazi Üniversitesi Kornea bankasının kurucu öğretim üyesidir.